Over ons

Profiel

Imetaal beschikt over 50 jaar ervaring, een gedegen financiële basis en hart voor het vak. Wat u dat oplevert? De zekerheid van betaalbare custom made staalconstructies, desgewenst voorafgegaan door uitvoerig technisch en bouwkundig advies. Daarvoor werken we met eigen tekenaars en ingenieurs en een gekwalificeerd productieteam.

Bij Imetaal werken ruim 55 medewerkers in vaste dienst; voorts hebben wij een flexibele schil van medewerkers welke wij naar wens kunnen inschakelen. Wij beschikken over een productiecapaciteit van ruim 7.000 ton staal per jaar. Wij genieten een solide marktpositie, die door het inzetten van onze kennis, creativiteit en ervaring blijft groeien in het binnen- en buitenland.

Over ons 2

BIM en LEAN bouw

Wij ontwerpen voor u een optimale staalconstructie met gebruikmaking van hulpmiddelen en werkmethoden naar de laatste stand der techniek (o.a. LEAN, BIM). Door onze kennis van dak- en wandbeplating, trappen, hekwerken, vloeren, dakbedekking, lichtstraten en (overhead)deuren kunnen wij de benodigde voorzieningen hiervoor direct in de staalbouw verwerken. Tevens kunnen wij deze onderdelen voor u ontwerpen, leveren en monteren.

LEAN filosofie

Het creëren van toegevoegde waarde voor de klant is onze drijfveer. Hierbij laten we ons onder andere inspireren door de Lean filosofie. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van onze eigen zienswijze op het bouwproces: Lean Bouwen volgens Imetaal Staalbouw. De belangrijkste pijlers onder Lean Bouwen volgens ons zijn optimale samenwerking en het in gezamenlijk overleg creëren van klantwaarde. Zoals we de ISO 9001 kort samen kunnen vatten: zeg wat je doet en doe wat je zegt.

Werken volgens BIM

Imetaal is gewend om te werken volgens BIM. BIM staat voor Bouw Informatie Model. In dit informatiemodel is een gebouw driedimensionaal opgebouwd. Alle ‘rode draad’ partijen werken binnen hetzelfde digitale ontwerp en voorzien het model van hun eigen informatie en slaat alle relevante informatie tijdens het gehele bouwproces op. Het model is dus altijd up-to-date voor alle partijen. Het werken met BIM zorgt voor een vermindering van faalkosten, een reductie in bouwtijd en een nog betere samenwerking en uiteindelijk een beter resultaat voor u; de klant.

 

Het team

Wilfried Kemperman
Algemeen Directeur
Ardwin van den Berg
Hoofd Bedrijfsbureau
Uwe Brückmann
Hoofd Werkvoorbereiding
Luc Temming
Montageleider
Eugène van Gestel
Controller
Diane Oosterink
Administratief medewerker
Esmaralda Liebrand
Secretaresse
Marco Schruijer
Inkoop/Logistiek
Eric Elshof
Calculator
Jeffrey Lankveld
Hoofd tekenkamer
Huub Botterhuis
Hoofd productie
Jochem de Vroome
Crediteurenadministratie

Certificaten

+31 88 5551300

Talen

Volg ons op social media