Omschrijving

De duurzame staalconstructie voor de Ecodome is door Imetaal Staalbouw geleverd.

De Ecodome is een innovatieve constructie met een doorsnee van 21 meter en een hoogte van tien meter en staat vol met allerlei technische en ´natuurlijke´ concepten die onder andere door de TU in Delft zijn ontwikkeld. Op de Ecodome liggen mospanelen gemaakt van zeven soorten mos. In de Ecodome zit een uniek fijnstof-filter, in de vorm van een pergola. Dit fijnstof-filter zorgt er voor dat er per uur 40.000 kubieke meter aan vieze lucht wordt schoongemaakt.

In en rond de Ecodome wordt het regenwater opgevangen om er vervolgens ter plekke drinkwater van te maken. En uiteraard zorgen zonnepanelen voor energie.

De Ecodome heeft in Amsterdam gestaan en gaat de hele wereld over. De Ecodome is zo geconstrueerd dat deze te verplaatsen is en het is de bedoeling dat het overal ter wereld een plaats kan krijgen om bezoekers te inspireren om op een andere manier met ‘groen’ aan de slag te gaan.

Dat de Ecodome de ministers heeft geraakt blijkt uit diverse reacties. Zo schreef Martijn van Dam, staatsecretaris van economische zaken; “Het ecodome is een aansprekend ontwerp dat de innovativiteit van de Nederlandse agrosector aanschouwelijk maakt. Het ziet er prachtig uit en het werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd”.

Projectinformatie
Adres
Jaar
2016
Hoeveelheid

Aanvullende informatie

Objectnummer 900424
Type afgerond
Categorie Maatwerk
Betrokken bedrijven Imetaal Staalbouw
Vragen over dit project?Neem contact met ons op!
contactpagina
X
+31 88 5551300

Talen

Volg ons op social media